Zašto SVI stavljaju ALUMINIJUMSKU FOLIJU na ogradu terase? Veoma koristan TRIK - pogotovo za one koji ŽIVE U GRADOVIMA

02. 10. 2024. 000000 12:12

Foto: Shutterstock

Gradski stanovi s balkonima imaju klasičan problem - golubovi žele da se tu nasele. Kada jednom naprave gnezdo na vašoj terasi, oni će se uvek vraćati. Koliko štete mogu da nanesu, znaju svi koji s njima muče muku. Ali, ima jedna caka koja će ih odmah oterati.

Golubovi su prilično bučni, pogotovo ako je veliko jato, a pored svega, jako su prljavi, što nas tera da čistimo terase mnogo češće nego inače. Postoji mnogo različitih metoda za teranje golubova s krovova i balkona, a da im ne naudite. Jedno od njih je aluminijumska folija, koju svi imamo u kući. Ovo je bezopasno rešenje.

Dovoljno je da stavite aluminijsku foliju na ogradu balkona ili terase. Folija će reflektovati odsjaj sunčevih zraka, a to smeta svim pticama, ne samo golubovima.

Tako će oni postati dezorijentisani i neće ići u tom smeru. Idealna je čista folija, bez ikakve hrane koja bi pak privukla golubove, komarce i druge leteće insekte. Dovoljno je da omotate trake aluminijske folije na balkonsku ogradu kako biste ih držali podalje od svog carstva na otvorenom, piše Jutarnji.hr.

BONUS VIDEO: