RECEPT ZA SOČNE PUNJENE BATAKE: Idealan predlog za svečani ručak ili večeru (VIDEO)

Isidora Čolaković

02. 10. 2024. 000000 12:30

Foto: Privatna arhiva

Tražite ideju za svečani ručak ili večeru? Naši punjeni batasci će biti pravi hit! Sočno meso, marinirano u mešavini začina, i punjeno ukusnim filom, će osigurati nezaboravan ukus. Poslužite ih uz omiljeni prilog i uživajte u ovom kulinarskom remek-delu.

Punjeni bataci - sastojci:

3 bataka
1 praziluk manji
1 kesa mariniranih šampinjona
3 čena belog luka
1 kašika soja sosa
1 kašičica meda
malo suvog začina ml biber
ulje
4 listića kulena

Punjeni bataci: priprema:

Batacima odvojiti kosti, pa ih izlupati izmedju folije. U tiganju propržiti seckan praziluk ili luk, dodati seckan kulen i na kraju šampinjone marinirane.

Ubaciti suvi začin, mleveni biber i seckan beli luk. Skloniti sa vatre. U manju činiju izdrobiti tri čena belog luka dodati kašiku vode i dobro izgnječiti pa procediti. 

U procedjenu vodu, u luk dodati kašičicu mlevene paprike, kašiku začina za piletinu, kašiku soja sosa, malu kašicicu meda, ulje i sve izmešati. Meso posoliti, pa premazati tom marinadom. 

Na dno svakog bataka ubaciti po kašiku prženog praziluka i kulena, saviti malo sa strane i uviti u rolat meso, pleh obložiti pek papirom, premazati uljem i staviti rolate mesa da se peku. Peći na 220 stepeni C pokriveno 30 minuta folijom, a zatim otkriti i peći još 30 minuta otkriveno. Vrhunsko jelo!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU