Koje su NAJBOLJE GODINE za brak? Ovo je mišljenje struknjaka

Kristina LJubisavljević

30. 09. 2024. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Iako se uspešan brak može desiti u bilo kom trenutku u životu, postoje neke dobi za koje se stručnjaci slažu da su pogodnija za harmonično partnerstvo. Stručnjaci se slažu da vreme za brak više zavisi od toga gde se ta osoba nalazi u životu, a ne od tačnog vremenskog okvira.

- Ne postoji nužno najbolja dob za stupanje u brak, ali definitivno postoji najbolje vreme za stupanje u brak. Najbolje vreme za brak je kada se osećate prijatno i samopouzdano u svom poslovnom i privatnom životu. Ipak, većina stručnjaka se slaže da je najbolje vreme za brak u globalu obično u kasnim 20-im godinama - kaže psiholog Ejpril Dejvis za Brides.

Venčanje u kasnim 20-im i srednjim 30-im

Dr Vajat Fišer, licencirani psiholog koji je specijalizovan za bračno savetovanje, veruje da su brakovi koji se sklapaju kada je par u kasnim 20-im i srednjim 30-im najuspešniji.

- Kada stignemo do kasnih 20-ih, imamo jasan osećaj ko smo i šta želimo od života. Kada dođete u ovo doba,  staloženiji ste i više ste fokusirani na to ko ste. Da ne spominjemo da je veća verovatnoća da ćete biti finansijski stabilni, što je optimalno ako želite da osnujete porodicu.

BONUS VIDEO