Ideje za uređenje malih prostora: Pretvorite dnevnu sobu u jesenju oazu

Kristina LJubisavljević

29. 09. 2024. 000000 18:00

Foto: Shutterstock

Manje prostora može zapravo da znači više prostora za kreativnost, a jesen može da bude savršeno vreme za ukrašavanje doma, s obzirom na to da je ovo period kada se većina vraća kućama nakon letnjih putovanja.

- Mali prostori imaju dodatni pritisak funkcionisanja na više načina. Ipak, sa pravim kućnim dekorom možete stvoriti iluziju većeg prostora, dodati toplinu i izraziti individualnost - objašnjava stručnjak za kućni dekor Džesika Ričl za Real Simple.

Evo odakle možete da krenete:

Dodajte jastuke

Jastuci u dekoru imaju mogućnost da dodaju dubinu i teksturu vašoj dnevnoj sobi, trenutno dodajući malo ličnosti prostoru.

Mirisi i mirišljave sveće

Iskoristite moć čula mirisa. Jesen je savršeno vreme da sakupite sve što miriše na bundevu, tako da će vaša dnevna soba mirisati kao jesenja oaza.

Obnovite zidnu umetnost

Zidna umetnost je subjektivna tema, ali kada je u pitanju transformacija malog životnog prostora, kohezivni raspored umetničkih dela može znači - bez zauzimanja dragocenog prostora u prostoriji.

Učinite skladištenje stilskim

Tacne, police ili kutije za skladištenje su kompaktni predmeti koji vam mogu pomoći da ukrasite svoju sobu, a da svoje lične stvari održavate urednim.

BONUS VIDEO