4 tipa uređenja TRPEZARIJE koji više nisu u trendu: Dizajneri enterijera ih obavezno zaobilaze

Kristina LJubisavljević

28. 09. 2024. 000000 14:00

Foto: Shutterstock

Ako niste sigurni kako da dizajnirate svoju trpezariju tako da izgleda lepo, a i da služi svrsi, možda je lakše da krenete od onoga na šta dizajneri enterijera upućuju da bi trebalo da se zaobiđe.

"Ultra moderne" trpezarije

- Možete da vidite pomak ka uključivanju tradicionalnijih elemenata, starinskih komada i više ličnih uspomena - ističe dizajnerka enterijera Krisi Džons za The Spruce. 

- Ovo je oda nostalgičnom osećaju trpezarije i preferira prostor koji se oseća više individualizovano, sa mešavinom klasičnih dodira.

Ovo upućuje na to da se zaobiđu hladni, oštri materijali, iako su nekada bili popularni. Sada smo u potrazi za ambijentom koji pruža toplinu i osećaj prijatnosti.

Prigušene boje

Nemojte se plašiti da utkate neke šarene delole. Dizajneri kažu da su dani neutralnih trpezarija  sive i boje slonovače prošli. Sada i trpezarije postaju prilike da se domu dodaju boje i toplina. Jedan od načina da dodate trenutnu boju svom trpezarijskom prostoru je umetnost.

Bez zida na kome je sav akcenat

Savetuje se da se klonite akcentnog zida kada ukrašavate svoju trpezariju. Međutim, to ne znači da treba da ostavite zidove praznim. Preporučuje se da izaberete tapetu ili boju koja može da pokrije celu sobu, tako da izgleda uzvišenije i kohezivnije.

Odgovarajući setovi nameštaja

Nema potrebe da naručite sav svoj nameštaj iz jedne kolekcije i da sve bude u jednom tonu. Mešajte i stilizujte različite komade da biste stvorili šarmantan izraz.

BONUS VIDEO