U PAUZAMA IZMEĐU BRAKOVA POKUŠAVALA DA SE UBIJE: Jedna od najlepših žena sveta, Brižit Bardo, danas proslavlja 90. rođendan

Kristina Lalić-Spirković

28. 09. 2024. 000000 12:00

Foto: Printskrin/Youtube

Brižit Bardo je 50--tih i 60-ih godina važila za neprikosnoveni seks simbol i glumicu o kojoj se mašta na planetarnom nivou. Ipak, život je nije mazio.

Zbog svoje harizme, neverovatno je privlačila muški pol. Udavala se, ali i razvodila četiri puta. Priča se sa je imala preko 100 ljubavnika.

Potekla je iz imućne porodice i kao mala šetala je modnom pistom i igrala balet. U pubertetu je krenula u svet glume. Ludo se zaljubila u Rodžera Vadima koji je bio aststent reditelja. Audiciju nije prošla, ali su "duboko zagazili u vezu" zbog koje je prvi put pokušala da izvrši samoubistvo.

1952. godine konačno je uspela da uđe i u brak s Vadimom i u svet filma. Od Vadima se ubrzo razvela, a od filma nije nikada.

Prekretnica u njenoj filmskoj karijeri bio je film "I bog stvori ženu".

Sa kolegom Žakom Šarijeom 1960. godine na svet je donela zdravog dečaka, ali sa njim nikada nije postala bliska. Nakon što se razvela, dete je pripalo ocu a ona je ponovo pokušala da se ubije.

Brižit je često upadala u depresiju zbog nesrećnog ljubavnog života ali i zbog konstantnog medijiskog pritiska. Treći put se udala za milionera Gantera Saksa od koga se razvela posle nekoliko godine. Godine 1973, Brižit se oprostila od sveta filma, a 1992. se udala za četvrtog muža, Bernara Dormalea.

Danas čuvena glumica proslavlja svoj 90. rođendan.

 

BONUS VIDEO