Recept za SARMU: Spremite je brzo i jednostavno

Kristina LJubisavljević

28. 09. 2024. 000000 21:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • veća glavica kiselog kupusa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 50 g pirinča
  • ulje
  • slatka paprika
  • suvi začin
  • 4 čena belog luka
  •  mleveni biber
  • 1 kašika masti
  • 200 gr  suvih rebara
  • sveže meso 300 g
  • lovorov list

Priprema:

Iseckati luk pa ga propržiti. Dodati mleveno meso i izdinstati na luku. Dodati mlevenu papriku, mleveni biber, beli luk seckan i opran pirinač. 

Ubaciti malo suvog začina i sve izjednačiti. Kupusu odvojiti listove, oko 20 listova ostatak krupno iseći.

Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu. Na dno lonca staviti prvo sečen kupus preko kocke suvih revara. Preko uvijenu sarmu, pa kupus, pa meso sveže, ponovo sarmu i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom i rebrima. Dodati mlevenu papriku i kašiku masti..Dodati po neki lovorov list.

NalitI vodom do pola, poklopiti i kuvati na tihom 1 sat. Prijatno!