"NEĆU DA BUDEM DOSADAN ĆALE": Andrija Kuzmanović proogovrio o očinstvu - "Jedva čekam da idemo zajedno u grad"

Isidora Čolaković

27. 09. 2024. 000000 20:00

Foto: Ataimages.rs/ A.A./ A.H.

Glumac Andrija Kuzmanović prošle godine dobio je sina Ignjata, a sada je progovorio o očinstvu.

- Nisam se mnogo uozbiljio. Sad jedva čekam neke buduće dane, da mogu sinu da dobacim loptu, da sa njim izađem u grad. Promene su nastupile nakon njegovog dolaska na svet, hvala bogu, ali mislim da će očinstvo tek da me menja - iskren je Andrija.

Oca Radojicu, koji je preminuo u martu 2019, pamti po mnogim lepim stvarima. Od njega je usvojio brojne vaspitne lekcije koje prenosi na svog sina.

- Gledaću da, kao i moj otac, ne budem dosadan ćale. On je bio roditelj mangup, ortak, drugar. I kad bih nešto zabrljao, nije mi odmah pridikovao. Ponekad je učestvovao u nekim mojim vragolijama. Naravno, nije bio akter, nego sudija - priča glumac, koji inače ne živi sa svojim sinom i dodaje:

- Sa ove distance shvatam da me nikad nije sputavao, razumeo je sve to. Sto sam radio kao neku od prolaznih faza, i mislim da ću takav princip i sam primeniti kao roditelj. I tata je sigurno imao neki porok, ali ga ne pamtim bas ni po čemu lošem, nego samo po dobrim stvarima.

Priznaje da je dosta o roditeljstvu naučio i saznao, ali i potvrdio, gradeći ulogu u komadu Kramer protiv Kramera u Beogradskom dramskom pozorištu.

- Poprilično sam sebe dao pripremajući tu ulogu, mada sam je nerado prihvatio jer mi se, iskreno, nije dokazivalo ni samom sebi ni drugima. Mnogo toga vezanog za taj lik primenjivajući ubuduće. Naučio sam da na kraju svega, jer sve dođe i prođe, ostaje samo porodica, uz prijatelje koji su tu za ceo život. Porodica je ta kojoj uvek moraš da se vratiš, oni ti uvek oproste, podrže te, i prihvataju te onakvog kakav jesi. Uostalom, iz porodice i nosiš sve te neke lepe, ponekad i lose stvari.

Andrija je nedavno proslavio 40. rođendan. Dočekao ga je spreman i psihički i fizički, rešen da bude u najboljoj formi.

- Kad napuniš toliko godina, imaš priliku da dočekaš još 20. Rekao sam sebi, sad idemo do šezdesete, to će tada verovatno biti nove četrdesete, a onda i do stotke. Ako vodiš iole normalan život, sve je moguće. Poslednjih meseci promenio sam životne navike i uspeo da skinem trideset kilograma, i ne nameravam da na tome stanem. Izbacio sam odlaske u kafane noću i krenuo da treniram u teretani svakog dana. Lepo to ide, a tek ću se ozbiljno pozabaviti svojim telom jer imam utisak da vise nemam šta novo da ponudim u glumi, sve uloge odi-grao sam dok sam bio džombast - rekao je Kuzmanović.

(Hello)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU