NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara

Kristina Lalić-Spirković

26. 09. 2024. 000000 13:00

Foto: Profimedia/ Shutterstock

Ajvar je nezaobilazan u pripremi zimnice, a glavni sastojak je paprika.

Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje dosta muke jer to može biti „pipav posao“.

Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.

Tako ćete lakše i brže napraviti najomiljeniji deo zimnice, ajvar.

(Alo)

 

BONUS VIDEO