Kako je sada Kejt Midlton? Princeza od Velsa se vraća javnosti nakon što je završila sa lečenjem

Kristina LJubisavljević

25. 09. 2024. 000000 09:26

Foto: Profimedia

Kejt (42), koja je ranije ovog meseca otkrila da je završila lečenje, održala je privatni sastanak u utorak, kako bi razgovarala o planovima za njenu službu božićnih pesama, koja će se održati krajem godine u Vestminsterskoj opatiji, piše pomenuti list.

Biće to četvrti put da je princeza domaćin svečane večeri, na kojoj su joj se prošle godine pridružili njen suprug, princ od Velsa, i troje njihove dece.

Britanski mediji pišu da će Kejt preduzeti lagani program rada od sada do kraja godine. Pored privatnih sastanaka, ovo će uključivati i nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima kao deo njenog postepenog povratka kraljevskim dužnostima.

Kejt je otkrila dijagnozu raka u martu u ličnoj video poruci. Bolest je otkrivena u postoperativnim testovima nakon što je bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u januaru. Prošla je kroz preventivnu hemoterapiju, a u poruci koju je objavila 9. septembra, otkrila je da je ona završena.

- Poslednjih devet meseci su bili neverovatno teški za nas kao porodicu. Život kakav poznajete može se promeniti u trenu i morali smo da pronađemo način da se krećemo kroz olujne vode i nepoznati put. Putovanje raka je složeno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, a posebno za one koji su vam najbliži - rekla je nedavno i ddoala:

- Radim ono što mogu da ostanem bez raka i to je sada moj fokus. Iako sam završila hemoterapiju, moj put do izlečenja i potpunog oporavka je dug i moram da nastavim da živim dan za danom. Međutim, radujem se što ću se vratiti na posao i preduzeti još nekoliko javnih angažmana u narednim mesecima kada budem mogla.

BONUS VIDEO