Kompatibilne osobina koje su svakom paru potrebne za uspešan brak: Da li kraj sebe imate "pravu" osobu?

Kristina LJubisavljević

24. 09. 2024. 000000 17:30

Foto: Shutterstock

Mislite da ste pronašli osobu sa kojom želite da provedete ostatak života, ali kako da znate da li je on/ona zapravo „ta“ osoba?

Piter Pirson, terapeut za parove i suosnivač Instituta za parove, otkrio je najvažnije elemente uspešnog braka.

Posvećenost jedno drugom

Obe strane su posvećene jedna drugoj i svom odnosu. Ovo spada u roditeljsko ego stanje, gde obe strane dele isti nivo vrednosti u pogledu njihove veze. Posvećenost je neophodna za rast veze, tvrdi istraživanje Nacionalne medicinske biblioteke.

Obraćanje pažnje na drugu osobu

Kompatibilni parovi nikada ne zaboravljaju važnost svoje veze i vode računa o tome da budu pažljivi i prisutni u životu svog partnera. U ego stanju odraslih, ovo uključuje razmatranje sreće druge osobe pre svoje sopstvene i učenje lekcija iz prethodnih veza. Jedna studija Univerziteta u Alberti pokazuje kako stavljanje partnera na prvo mesto može pomoći vama i vašoj vezi da budete srećniji.

Zajednički smisao za humor

Smisao za humor može povezati par, pomoći u oslobađanju frustracije i napetosti i jednostavno biti zabavan pristup odnosu. Takođe padajući u stanje ega deteta, zabavite se zajedno. Studije sa Univerziteta u Kaliforniji pokazuju da veza ispunjena smehom može dovesti do srećnijeg odnosa.

Sposobnost da se pojavi kada je važno

Sve što je veza jeste je da ste tu za nekoga. Ponekad to izgleda kao kompromis ili vođenje teških razgovora, čak i kada to ne želite. LJubav je izbor koji donosite svaki dan, čak i kada je težak, piše Your Tango.

BONUS VIDEO