SAHRANJENA RADMILA ŽIVKOVIĆ: Porodica i prijatelji ispratili glumicu na večni počinak - Gorica Popović održala govor (VIDEO)

Isidora Čolaković

24. 09. 2024. 000000 14:41

Foto: N. Skenderija, D. Cakić

Glumica je sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Sahrani su prisustvovale brojne poznate ličnosti, kao i članovi porodice.

Tanja Bošković, Svetozar Cvetković, Svetislav Bule Goncić, Nataša Ninković, Nikola Selaković... samo su neka od imena koja su došla da upute poslednje zbogom Radmili Živković.

 

Oproštajni govor držala je Gorica Popović. 

 - Rado, Rado… Teško mi je što se ovde opraštam od tebe posle toliko godina druženja i ljubavi. Naš poslednji razgovor je bio pun vere da ćeš izaći iz ove borbe kao pobednik. Pričale smo o nacionalnoj penziji, kako si se radovala što ćeš ponovo snimati, koliko si ponosna i srećna zbog svoje ćerke Bojane… Bila si moja porodica, počivaj u miru draga moja… slava ti - govorila je Gorica.

Foto: Privatna Arhiva

Glumica Gorica Popović je predhodno došla da se oprosti od drage koleginice, a po izlasku iz kapele zajecala je na sav glas, te joj je utehu odmah pružio glumac Svetozar Cvetković. U toku opela glumici se slošilo, te je odmah morala da sedne, a okružile su je kolege.

Proslavljena glumica preminula je 20. septembar u 72. godini u Beogradu.

Podsetimo, prethodno u toku dana održana je komemoracija u Narodnom pozorištu, a okupio se veliki broj kolega, prijatelja i rodbine.

Na komemoraciji su govorili ministar kulture Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, kao i glumac Svetislav Bule Goncić.

- Svi su ga u suzama ispraćali sa ovoga sveta, samo se on radovao. Tako je otprilike govorio pokojni patrijarh Pavle opisujući to zrnce u vremenu koje se zove ovozemaljski život. Nekada to zrnce završi kao prašina, a nekada je zrnce zlata kao što je to bila naša Rada Živković - poručio je Selaković, dodajući da Radmila "odlazi na bolje i lepše mesto":

- NJenoj duši i njoj samoj sigurno je lakše, lepše i bolje gde odlazi – na jedno bolje i večnije mesto. A nama ostaje da razmišljamo o tome koliko smo za života pokazali zahvalnost za ono što je radila - zaključio je ministar.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU