Drugačiji način pripreme KROMPIRA: Pravi gurmanski recept (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

24. 09. 2024. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 g suve slaninice
  • 50 g kačkavalja
  • 3 kašike jogurta
  • 1 kašičica aleve paprike
  •  suvi začin
  • 3 čena belog luka
  • malo ulja

Priprema:

Krompir manji očistiti i preseći na pola. Dodati kašičicu aleve paprike. suvog začina  i malo ulja. Izjednačiti kašikom. Ostaviti na stranu. 

U drugu činiju izdrobiti beli luk, dodati pavlaku, jogurt, rendan kačkavalj i izmešati.

Ubaciti krompir i dobro izjednačiti i istresti u pleh obložen pek papirom.

Odozgo pobacati iseckanu na kockice suvu slaninu i malo kačkavalja. Peći na 220 stepeni C  40 minuta. Pred kraj pokriti.