Drugačiji način pripreme KROMPIRA: Pravi gurmanski recept (VIDEO)
24. 09. 2024. 000000 11:30
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 1 kašika kisele pavlake
- 100 g suve slaninice
- 50 g kačkavalja
- 3 kašike jogurta
- 1 kašičica aleve paprike
- suvi začin
- 3 čena belog luka
- malo ulja
Priprema:
Krompir manji očistiti i preseći na pola. Dodati kašičicu aleve paprike. suvog začina i malo ulja. Izjednačiti kašikom. Ostaviti na stranu.
U drugu činiju izdrobiti beli luk, dodati pavlaku, jogurt, rendan kačkavalj i izmešati.
Ubaciti krompir i dobro izjednačiti i istresti u pleh obložen pek papirom.
Odozgo pobacati iseckanu na kockice suvu slaninu i malo kačkavalja. Peći na 220 stepeni C 40 minuta. Pred kraj pokriti.