TORTA PROJARA SA SIROM: Kraljica slava i velikih svečanosti - trpeza se ne može zamisliti bez nje (RECEPT/VIDEO)

Isidora Čolaković

22. 09. 2024. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za tortu projaru koju možete je jesti toplu ili hladnu, samostalno ili uz jogurt, kajmak ili kiselo mleko.

Torta projara - sastojci:

4 jaja
8 kašika hlebnog brašna
1 prašak za pecivo
6 kašika kukuruznog brašna
soli
100 ml ulja
200 ml kiisele vode
150 gr sira
200 gr kisele pavlake

Torta projara - priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati hlebno brašno sa praškom za pecivo i kukuruzno brašno.

Ubaciti ulje, kiselu vodu, sir i kiselu pavlaku.

Sve izjednačiti.

Peći na 220 stepeni C 40-45 minuta. Mekana kao pena nikad lepša.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU