"NE POSTOJE REČI KOJIMA MOGU OPISATI TAJ OSEČAJ": Danica Crnogorčević o trenutku kada je upoznala Novaka Đokovića

Isidora Čolaković

19. 09. 2024. 000000 13:30

Foto: Ataimages,rs/ Bane T. Stojanovic/ M.M.

Danica Crnogorčević pevačica etno i duhovne muzike skrenula je pažnju na sebe pesmom “Veseli se, srpski rode”.

U braku je sa sveštenikom Ivanom Crnogorčevićem i imaju četvoro dece, koja su njena oaza sreće i mira. I pored uspeha koje ima, porodica je primarna, pa nam je otkrila da li se nadala da će biti ono što jeste danas - jedna od najcenjenih pevačica.

- Ako gledamo iz ugla da sam se nadala da ću jednoga dana biti supruga, majka, da ću imati svoju porodicu, mogu reći da jesam, a ako gledamo da sam neko ko se bavi pevanjem, na ovom nivou, tome se baš i nisam nadala. Drago mi je što mi je otvoren put da mogu publici predstaviti ono iz dubine duše i ono što osećam i gajim u sebi, a to je ljubav prema našoj veri, tradiciji i kulturi- kaže Danica Crnogorčević.

Iako njena muzika ne pripada komercijalnom žanru, skoro da ne postoji osoba koja ne zna numeru “Veseli se, srpski rode”. Na pitanje da li u moru raznih žanrova, tradicionalna muzika može pobediti, Danica odgovara:

- I te kako može pobediti ukoliko se svest naroda polako vrati u prirodan položaj, gde smo zapravo i svi mi odrasli. Današnji meni nepoznatih žanrovi koji se pojavljuju na našoj muzičkoj sceni su degradirali našu kulturu, ne samo u duhovnom smislu, već su degradirali i kulturu ponašanja, oblačenja, te nam se jezik čak promenio. Ne želim naravno da kritikujem ničije stvaralaštvo, ali treba da ostanemo dosledni nekom prirodnom ponašanju. Moramo imati na umu da nas posmatraju mlađi i deca. Od nas zavisi kako ćemo to plasirati.

Danica je izvela veliki broj numera, ali nam je otkrila da jedna budi posebnu emociju.

- Sve zavisi od mog unutrašnjeg raspoloženja. Trenutno najviše volim da izvodim pesmu “Za život Srpske”, i ona u meni budi najveću emociju. Naravno, duhovne pesme najviše volim da izvodim na koncertima, zaista je neopisiv osećaj kada ih publika peva, pogotovo dečica - ističe ona.

Na pitanje kakav je osećaj zapevati na balkonu među šampionima, Danica je bila puna utisaka.

- Ne postoje reči koje mogu da opišu osećaj biti na jednoj od najznačajnijih večeri za naše sportiste, a najviše za našeg Novaka Đokovića, koji je proslavio osvajanje olimpijske zlatne medalje upravo za svoju zemlju Srbiju i iz tog razloga je još jedan veći motiv i još veća moja radost što sam baš imala priliku da te večeri upoznam Novaka. Neopisivo je biti među takvim velikanima. Svi spostisti su porodični ljudi, znaju prave vrednosti svog naroda, i drago mi je da su odabrali baš pesmu “Veseli se srpski rode” koja će im objeležiti to veče, koje će svi pamtiti kao i mi. Drago mi je da su upravo oni prepoznali smisao i poruku te pesme i da su svesni da im je svu tu snagu za osvajanje medalja dao Gospod i da oni čvrsto veruju i gaje svoje korijene na pravi način i samim tim vaspitavaju veliki deo omladine koja ih prati - rekla je ona.

Pevanje mi nije posao

Na pitanje kako balansira između posla i porodice, Danica je imala jasan odgovor.

- Ovo ne gledam kao posao, više kao ljubav- istakla je ona.

(Blic)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU