ZA NJIH JE DANAS BORBA SRCA I RAZUMA: 4 horoskopska znaka promeniće kukuruzni Mesec 18. septembra 2024

Nataša Tutnjević

18. 09. 2024. 000000 17:00

Photo:Shutterstock

Horoskop predviđa da će pun kukuruzni Mesec poremetiti i transformisati živote 4 horoskopska znaka. Astrolozi ne sumnjaju da energetske fluktuacije koje tada nastaju mogu narušiti duhovni sklad.

Ovaj septembar donosi posebnu astronomsku poslasticu: poslednji pun Mesec leta biće i Supermesec, uz delimičnu lunarnu eklipsu ili pomračenje. Septembarski pun Mesec se naziva i pun kukuruzni Mesec ili žetveni Mesec.

Takozvani žetveni ili kukuruzni Mesec uzdići će se na nebo rano ujutru 18. septembra, dok će Zemlja delimično zakloniti njegov sjaj. Delimična lunarna eklipsa biće široko vidljiva iz Evrope, većeg dela Severne Amerike, cele Južne Amerike i Afrike, a Saturn će biti sjajan u njegovo blizini.

Pun Supermesec se pojavljuje u noći između 17. i 18. septembra, a vrhunac pomračenja biće u 4.34 ujutru. Supermesec je fenomen kada Mesec izgleda veći i svetliji na nebu zbog svoje blago eliptične orbite oko Zemlje. Kad Mesec dostigne najbližu tačku Zemlji on izgleda čak 30 procenata svetliji i 14 procenata veći od običnog punog Meseca.

A kakve to astrološke prilike ili neprilike donosi? Za velike emocionalne turbulencije treba da se pripreme 4 horoskopska znaka, na njih će najviše uticati delimično pomračenje kukuruznog Meseca ili punog Meseca u Ribama 18. septembra 2024.
Vaša glava može tražiti da idete u jednom pravcu, ali zov srca će biti jači.

Bik


Delimično pomračenje Meseca uticaće na vas ili na koristan način ili će postati još jedna prepreka na vašem putu. Sve zavisi od toga koliko ste svesni svojih obaveza i snova. Ali ako uspete da postignete pravu ravnotežu između svojih odgovornosti i snova, imaćete veliki blagoslov. Vaš odnos s porodicom i partnerom takođe može da utiče na pozitivan i negativan način.

Ribe


Budite spremni na ozbiljne turbulencije. Neki od vas će imati živopisne snove. Drugi će se otkriti da žele drugačiju vrstu društvenog kruga dok se otkrivaju skriveni aspekti vaše ličnosti. Ponekad je važno priznati da život ne treba živeti ko robot. Ako želite drugačiju vrstu kompanije, tražite je. To neće umanjiti značaj vaših originalnih prijatelja i voljenih, samo doneti nešto novo. Ukoliko vaši talenti i prirodni darovi traže pažnju, poklonite im je tako što ćete izdvojiti vreme.

Rak


Delimično pomračenje Meseca biće za vas skriveni blagoslov. Uglavnom zato što je Mesec vaše uporište i carstvo moći. Zato pazite na neobične pojave koje vas misteriozno vode ka vašim ciljevima. Može vam stići neočekivana pomoć ili se pojaviti osoba koja 

Škorpija


Doživećete ovaj astrološki događaj duboko i značajno. To će izvući na površinu mudrost skrivenu u vašoj podsvesti. Maske će pasti kada shvatite da je vaše unutrašnje oko uvek bilo svesno istine uprkos podmetanjima koja pokušavaju da vam zamute um. Ovo će ili pokrenuti novu eru u vašem životu ili izvući vaše strahove. Budite svesni i to vam može pomoći da se oslobodite strahova i vidite svoju pravu moć.

Sensa 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU