UKUSI DETINJSTVA: Sačuvajte tradicionalni recept pite sa jabukama
14. 09. 2024. 000000 11:30
Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
- 80 ml jogurta
- korica limina
- 80 ml ulja
- 2 veće jabuke
- 50 gr suvog grožđa
- malo cimeta
- 5 kašika brašna
- 2 kašike griza
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa grizom i pecivom. Ubaciti koricu limuna, ulje i jogurt sve izmešati.
Jabuke izrendati dodati cimet i suvo grožje i dodati u jabuke ako imaju puno soka 2 kašike griza i izjednačiti.
Obložiti pleh pek papirom sipati pola testa pa poređati jabuke, Odozgo sipati ostatak testač Izravnati.
Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Ohlađeno seći.
BONUS VIDEO