UKUSI DETINJSTVA: Sačuvajte tradicionalni recept pite sa jabukama

Kristina Lalić-Spirković

14. 09. 2024. 000000 11:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • 80 ml jogurta
  • korica limina
  • 80 ml ulja
  • 2 veće jabuke
  • 50 gr suvog grožđa
  • malo cimeta
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike griza
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa grizom i pecivom. Ubaciti koricu limuna, ulje i jogurt sve izmešati.

Jabuke izrendati dodati cimet i suvo grožje i dodati u jabuke ako imaju puno soka 2 kašike griza i izjednačiti.

Obložiti pleh pek papirom sipati pola testa pa poređati jabuke, Odozgo sipati ostatak testač Izravnati.

Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Ohlađeno seći.

 

BONUS VIDEO