SKUVAJTE PASULJ ZA 45 MINUTA: Trik je u jednom sastojku koji vam ne bi pao na pamet

Isidora Čolaković

13. 09. 2024. 000000 20:00

Foto: Shutterstock

Međutim, na velikim vrućinama retko se usuđujemo da spremamo ovo ukusno jelo, jer obično imamo pretpostavku da ćemo sate i sate provesti pored šporeta.Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.

Ima različitih teorija i trikova a neke od njih i ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ali ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga procedite vodu i dodate malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da dobijete potpuno skuvan pasulj.

Naravno ovo neće biti pravilo, ako je pasulj izuzetno star, pa ćete u tom slučaju morati malo da produžite vreme kuvanja.

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU