SAVRŠEN RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU: Zimnica bez konzervansa je fenomenalnog ukusa i traje dugo

Kristina Lalić-Spirković

12. 09. 2024. 000000 18:00

Foto: Profimedia

Sastojci:

5 kilograma crvenih paprika
2 glavice belog luka
500 ml ulja
200 g soli
100 g šećera
1 kašičica bibera u zrnu
1 veza peršuna

Priprema:

Operite paprike i uklonite im semenke, pa ih isecite na deblje trake.
Poređajte trake paprika po dnu posude, pa pospite malo soli i šećera i prelijte s malo ulja i sirćeta. Stavite novi red paprika i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal.
Ostavite da odstoji preko noći, pa kad omekša ređajte u dobro sterilisane tegle, a između redovna paprika dodajte sitno seckan beli luk, biber i peršun.
Kad završite s ređanjem, prelijte tečnošću od ulja i sirćeta u kom su paprike odstojale preko noći, pa pritisnite plastičnom rešetkom.
Stavite na hladno i tamno mesto i uživajte cele zime u božanstvenom ukusu.

(glossy)

 

BONUS VIDEO