DOMAĆE VANILICE: Po receptu naših baka

Kristina Lalić-Spirković

10. 09. 2024. 000000 21:30

Foto: Shutterstosk

Ova poslastica se jednostavno pravi, te je pogodna i za kuvare početnike. Prema starinskom receptu u smesu se stavlja mast koja vanilicama daje poseban šmek.

Sastojci:

200gr masti
1 jaje
1 žumance
500gr brašna
5 kašika šećera
sok od 1 limuna
2 kesice vanil šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180C. Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance i 1 celo jaje, šećer i sok od jednog limuna. Sad dodati brašno, zamesiti testo i razvući koru 1/2 cm debelu. Od testa čašicom vadite vanilice i ređajte u nepodmazan pleh. Pecite, ali tako da ih ne prepecete, već da budu bledo pečene. Lepe se dve po dve pekmezom od sipuraka, pa svaku provaljajte kroz šećer u prahu u koji ste dodali 2 kesice vanil šećera.

(Kurir)

 

BONUS VIDEO