LEDENA TORTA SA MALINAMA: Ukusan i brzi slatkiš bez pečenja
Sastojci:
Za koru od keksa: malo ulja
100 g keksa sa bademima
100 g piškota
125 g mekanog maslaca
Za fil: 750 g malina (može i smrznutih)
12 listova želatina
150 g šećera
2 kesice vanilin šećera
4 kašike sirupa od malina
400 g sremskog sira
500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Kalup za torte (prečnika 26 cm) premazati uljem. Izdrobiti keks na sitno i umešati maslac. Izgnječiti dobro i utisnuti na dno okvira za kolače. Staviti u frižider na 60 minuta.
2. Odmrznuti 450 g malina. Rastopiti želatin. Izmešati u šerpi maline, šećer, kesicu vanilin šećera i sirup, i ostaviti 10 minuta da odstoji, zatim prokuvati i sačekati da se prohladi.
3. Želatin ocediti i rastopiti u prokuvanim malinama, dok su još vrele. Staviti u frižider. Sir izmešati sa kesicom vanilin šećera i umešati u krem sa malinama. Hladiti krem još 20 minuta, dok ne počne da želira. Umutiti 400 ml slatke pavlake i umešati u krem. Umešati i preostale (smrznute) maline, rasporediti krem po kori od keksa. Hladiti više sati i tek onda skinuti kalup.
(Still)
BONUS VIDEO