SAVRŠENA ČOKOLADNA LEDENA TORTA: Kremastiji niste jeli, a neverovatno osvežava

Nataša Tutnjević

05. 09. 2024. 000000 21:00

Photo:Shutterstock

Brzi ledeni čokoladni kolač je prava poslastica za sva čula, posebno za ove vrele letnje dane. Pravi se vrlo lako, topi se u ustima, a neverovatno osvežava! Gotovo uvek se traži parče više, jer niko ne može da odoli fenomenalnom ukusu.

Sastojci:

100 g čokolade za kuvanje
150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
6 dl slatke pavlake
20 g šećera u prahu
4 kašike soka ili likera od pomorandže
kašičica rendane kore pomorandže
100 g lomljene čokolade za kuvanje
Glazura:

150 g čokolade za kuvanje
90 g maslaca

Kako se priprema?

Slatku pavlaku umutite u šlag, pa umešajte šećer u prahu, sok i koru pomorandže i čokoladu otopljenu na pari.

Dobro izmešajte mikserom i umešajte lomljenu čokoladu. Smesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.

Pre nego što smesu za kolač sipate u kalup, možete ivice da obložite komadima tanke čokolade, te če poslastica izgledati još dekorativnije.

Ohlađen kolač okrenite na poslužavnik, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umešali omekšali maslac.

Kolač se služi dobro rashlađen, a po želji, možete pored dodati i kuglu sladoleda.

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU