SALATA OD PEČENOG KROMPIRA: : Zasitan obrok koji ne zahteva previše truda tokom pripreme, osvojiće vas ukusom

Nataša Tutnjević

05. 09. 2024. 000000 17:00

Photo:Shutterstock

Ovaj recept je savršen obrok, može biti i ručak i večera, zahteva minimalan trud i nećete isprljati previše posuđa tokom pripreme a pružiće vam rapsodiju ukusa.

Krompir je zaista fantastičan saveznik obroka, ukusan je u gotovo svakom obliku a izuzetno je zasitan obzirom da sadrži vlakna, vitamin c, gvožđe, kalijum...

SASTOJCI:

600 g krompira isečenog na kockice
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suvog timijana
1 kašičica luka u granulama (može i svež iseckan)
1 limunova kora
1 kašika maslinovog ulja
2 kašičice javorovog sirupa (opciono)
1 kašičica mlevenog kima
1 šolja kuvanih leblebija
1 glava brokolija iseckana na cvetove
1/2 šolje čeri paradajza (150 g)
10 badema
Tzatziki:

- 1 šolja grčkog ili sojinog jogurta - 1 krastavac - 1/4 šolje mirođije - 1 mleveni beli luk - 2 kašike limunovog soka - so i biber po ukusu

PRIRPREMA

1. Zagrejte rernu na 200C.

2. Dodajte krompir, limunovu koricu, majčinu dušicu, origano, granule luka, prstohvat soli i polovinu maslinovog ulja, u veću činiju i dobro promešajte.

3. Pecite u rerni 20 minuta.

4. U velikoj posudi pomešajte javorov sirup, kim, drugu polovinu maslinovog ulja i prstohvat soli. Dodajte leblebije i brokoli i dobro promešajte, potom dodajte u tepsiju sa krompirom i pecite još 20 minuta.

5. Dodajte bademe iseckane na krupnije komade.

6. Narendajte krastavac. Pomoću krpe pritisnite da uklonite višak vode. U činiji pomešajte jogurt, krastavac, mirođiju, beli luk, limunov sok, so i biber.

7. Prvo ide sloj tzatzikija a zatim pečenog povrća, paradajza i badema. Prijatno!

Still 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU