OTOPITE STOMAK ZA 5 DANA: Nikad brži rezultati!
Ako jednostavno ne možete da se rešite sala na stomaku, dijeta 5 dana' bi mogla biti odlična opcija za vas - rezultati dolaze brzo, a proces je siguran i dobro osmišljen. Profesor Valter Longo, direktor Instituta za dug život, osmislio je zanimljiv i izuzetno efikasan koncept mršavljenja. To je 5-dnevna dijeta koja nudi brze i sigurne rezultate mršavljenja. Otkrio je da određene vrste ishrane mogu da aktiviraju matične ćelije i stimulišu regeneraciju i podmlađivanje više organa, čime se smanjuje rizik od mnogih bolesti.
NJegov prepoznatljivi dnevni plan obroka, u kombinaciji sa tehnikama praktikovanja povremenog posta, pokazao je izvanredne rezultate u laboratorijskim i kliničkim ispitivanjima. Dr Džejson Fang se slaže da post nije nešto na šta je naše telo naviklo: "Naša tela su dizajnirana za gladovanje, zbog čega imamo telesne masti.
Brza petodnevna dijeta (5D dijeta) ima elemente posta, što je rezultat smanjenog broja kalorija dozvoljenih tokom 5 dana. Radi se o tome da je prvog dana dozvoljeno uneti 1.100 kalorija, a ostalih dana samo 800.
Povrće i niskokalorično voće su osnova ovog plana ishrane, a tokom tih 5 dana se ne preporučuje intenzivno vežbanje. Naravno, dozvoljeno je lagano hodanje, pilates ili joga.
Ovo je primer jelovnika za 5-dnevnu ishranu, a kalorijski unos se mora prilagoditi planiranom.
Dan 1
Doručak: Smuti od bobica (maline, borovnice, kupine) sa mešavinom celera, krastavca, pola avokada i jedne urme.
Ručak: Kajgana sa tofu sirom, spanać sa avokadom, servirano sa kinoom.
Večera: Tikvice, brokoli i šargarepa na pari sa sosom od đumbira i kikirikija.
Dan 2
Doručak: Smuti od spanaća, zelenih jabuka, celera, krastavca i malo limunovog soka.
Ručak: Salata od kinoe sa čeri paradajzom, krastavcem, avokadom i semenkama bundeve.
Večera: Začinjeno povrće kuvano na pari (paprika, tikvice, pečurke) sa pireom od šargarepe.
Dan 3
Doručak: Smuti od borovnica, spanaća, krastavca, pola avokada i čia semenki.
Ručak: Pečurke na roštilju sa kinojom i salatom od svežeg povrća (zelena salata, paradajz, krastavac).
Večera: Prokelj i karfiol na pari sa sosom od limuna, belog luka i maslinovog ulja.
Dan 4
Doručak: Smuti od kupine, zelena salata, celer, krastavac i jedna urma.
Ručak: Salata od spanaća, avokada, orašastih plodova (orasi, bademi) i čeri paradajza.
Večera: Dinstano povrće (tikvice, patlidžan, pečurke) sa miso pastom i sosom od đumbira.
Dan 5
Doručak: Smuti od malina, celera, krastavca i soka od limete.
Ručak: Salata od kinoe sa pečenim leblebijem, avokadom, spanaćem i maslinama.
Večera: Kuvano povrće (brokoli, šargarepa, tikvice) sa sosom od đumbira i kikirikija.
Sensa
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU