SVINJSKA REBARCA U RERNI: Recept koji će obožavati cela porodica (VIDEO)

Isidora Čolaković

02. 09. 2024. 000000 13:30

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za svinjska rebarca koji će vas oduševiti.

Svinjska rebarca - sastojci:

1 kg svinjskih rebara

Začini:

1 kašičica krupne soli
1 kašičica suvog začina
1 ravna kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mlevenog belog luka
1 kašičica meda
2 kašičice kečapa
1 kašičica senfa
 2 kašike ulja

Svinjska rebarca - priprema:

Svinjska rebra malo probosti odozgo sa jedne i druge strane. Začine izmešati u činiji, pa dobro utrljati u meso. 

Prvi način: Tepsiju premazati mašću, staviti meso i dodati čašu vode. Pokriti aluminiskom folijom, malo je probosti i peći u rerni 2-3 sata dodavajući po malo vode. 

Pred kraj otkriti i zapeći u sopstvenoj masnoći.

Drugi način: Meso staviti u kesu za pečenje, saviti, pa kesu malo probosti. Na dno tepsije staviti času vode. Peći oko sat i po vremena, pa iseći kesu da se meso još lepo zapeče. 

Uz meso ispecite i malo krompirića. Prijatno!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU