SLATKA ŠAMPANJ SUPA: Osvežava bolje od sladoleda

Kristina Lalić-Spirković

21. 09. 2024. 000000 14:00

Foto: Shutterstosk

Mi vam predlažemo ovu slatku supu, koja se brzo sprema, a idealna je i kao hladni dezert.

 
Potrebno je:

- manja lubenica
- 300 g smrznutih jagoda
- 400 ml soka od jabuka
- 500 ml ledenog šampanjca
- smeđi šećer, po ukusu

Za ukras:
- listići sveže nane

Priprema šampanj supe od lubenica

Lubenicu odvojite od kore i izvadite joj semenke, pa je isecite na sitnije kocke. Prebacite ih u dublju činiju, sa sve sokom koji su pustile. Jagode dopola odmrznite, isecite na kriške i pomešajte sa kockicama lubenice. Po ukusu pospite sa malo smeđeg šećera i promešajte. Zatim voće prelijte sokom od jabuka, dodajte šampanjac, prmešajte i sipajte u tanjire. Svaku porciju ove hladne voćne supe, prilikom serviranja, ukrasite listićima sveže nane.

(B. Jovanović, "Večernje novosti")

 

BONUS VIDEO