Karamel čizkejk sa kikiriki puterom kakav još niste probali: Prepustite se novim ukusima
Vreme je da isprobate noe ukuse
Sastojci:
Za podlogu:
190 g izmrvljenih graham krekera
130 g putera, rastopljenog
Za fil:
380 g krem sira, omekšanog
125 g šećera
125 g kikiriki putera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
60 ml slatke pavlake
Za karamel sloj:
125 g šećera
6 kašika putera, isečenog na kockice
60 ml slatke pavlake
Za posipanje:
2 banane, narezane na kolutove
30 g seckanog kikirikija
karamel toping
Recept za karamel čizkejk sa kikiriki puterom:
Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo zagrejte rernu na 160°C. U srednjoj posudi pomešajte mrvice graham krekera i otopljeni puter. Pritisnite smesu na dno tepsije. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi da umutite krem sir i šećer, dok ne postane glatko. Dodajte puter od kikirikija i ekstrakt vanile i mešajte dok se dobro ne sjedine.
Dodajte jaja jedno po jedno, muteći nakon svakog dodavanja. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru prelijte filom. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.
Za karamel sos u tiganju na srednjoj vatri istopite šećer, neprestano mešajući, dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Polako dodajte slatku pavlaku, mešajući smesu dok ne postane glatka. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.
Prelijte karamel preko ohlađenog čizkejka i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru 30 minuta. Po površini čizkejka poređajte kriške banane i pospite seckanim kikirikijem. Pre serviranja prelijte karamel topingom.
Stvar ukusa
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU