Kako da uz male trikove napravite najbolji SATARAŠ? Brz ručak pun vitamina (VIDEO)
29. 08. 2024. 000000 10:00
Potrebno je:
- 700 g očišćene paprike
- 2 veće glavice luka
- 500 g paradajza
- ulje
- suvi začin, so
Priprema:
Iseći luk sitno, kao i papriku. NJu uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.
Kad postane staklast (nikako nemojte dodavati vodu) dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Oljuštiti ljusku paradajza, iseći i staviti u sataraš. Izmešati i ostaviti nekoliko minuta da ispari višak tečnosti, ne sasvim, neka ostane malo kad se provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.