Kako da uz male trikove napravite najbolji SATARAŠ? Brz ručak pun vitamina (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

29. 08. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  •  700 g očišćene paprike
  • 2 veće glavice luka
  • 500 g paradajza
  • ulje
  •  suvi začin, so

Priprema:

Iseći luk sitno, kao i papriku.  NJu uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.

Kad postane staklast (nikako nemojte dodavati vodu) dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Oljuštiti ljusku paradajza, iseći i staviti u sataraš. Izmešati i ostaviti nekoliko minuta da ispari višak tečnosti, ne sasvim, neka ostane malo kad se provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.