NAJSLAĐI RECEPT ZA MEDENO SRCE: Poslastica gotova za 20 minuta

Nataša Tutnjević

30. 08. 2024. 000000 18:30

Photo:Shutterstock

Kada pomenemo slatkiše, medeno srce mnogima će biti u prva tri izbora. Ova sočna čokoladna poslastica koja se topi u ustima veoma se lako priprema. Može biti i posna i mrsna verzija je pogodna za jelo tokom cele godine.

Evo kako da ovu poslasticu napravite za samo nekoliko minuta i počastite sebe i svoje najbliže.

Sastojci:

250 ml kisele vode
120 ml ulja
200 g šećera
1 kašika pekmeza po izboru
250 g brašna
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Za premaz:

3 kašike pekmeza
Za glazuru:

100 g posne čokolade
2 kašike ulja
Priprema:

Kakao, sodu bikarbonu, brašno i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Smesu ručno izmiksati i izručiti u podmazan pleh. Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Kurir 

Bonus video: