Domaće pecivo sa jogurtom: Pekara u vašoj kuhinji (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

26. 08. 2024. 000000 10:20

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 3 kašike rastopljenog maslaca
  • 20 g kvasca
  • 550 -600 g brašna (malo mekše testo)
  • soli

Nadev:

  • 100 g sira
  • 1 kašika kisele pavlake
  • malo maslaca za premazivanje
  • žumance za premazivanje
  • susam 
  • krupna so

Priprema:

Rastopi kvasac sa kašičicom šećera  da zapeni, ubaci mleko, brašno, maslac, jogurt i malo soli. Zamesiti glatko testo.

Ostaviti da odmori 30 minuta, pa razviti tanje testo. U tanjir staviti sir, pavlaku. malo maslaca i izmešati. Time premazati testo i uviti u rolat.

Seći na dva prsta debljine, malo razvući, pa uviti, Ređati u podmazan pleh. Ostaviti da malo poraste, premazati žumancetom i peći na 210 stepeni C  30 minuta.