ČOKOLADNE ŠTANGLICE:Pravi izbor za sve sladokusce
Evo načina na koji možete spremiti poslasticu za vas, vaše ukućane, ali i za goste, koji će prosto biti oduševljeni kada im uz kafu servirate i ovaj kolač.
Potrebni sastojci:
300 g oljuštenog krompira
100 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
300 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
1 kašika (15 g) kakao
2 kašičice ekstrakta ruma
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Očistite i isecite krompir kao za pire pa ga isto tako stavite da se skuva. Kuvani krompir procedite i stavite u jednu činiju.
Odmah dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin.
Uzmite gnječilicu za krompir i gnječite zajedno krompir, čokoladu i margarin. Čokolada i margarin će od vreline krompira da se otope i sve će se pretvoriti u čokoladni pire.
Zatim dodajte keks, šećer u prahu, kakao i ekstrakt ruma i sve mešajte zajedno.
Istresite u obložen pleh, ne veći od 30 x 20 cm ili neki kalup.
Otopite čokoladu za glazuru sa uljem, dobro izmešajte pa prelijte i ostavite da se ohladi. Posle samo isecite na štanglice.
Uživajte!
(Kurir)
BONUS VIDEO