ČOKOLADNE ŠTANGLICE:Pravi izbor za sve sladokusce

Kristina Lalić-Spirković

24. 08. 2024. 000000 19:30

Foto: Shutterstosk

Evo načina na koji možete spremiti poslasticu za vas, vaše ukućane, ali i za goste, koji će prosto biti oduševljeni kada im uz kafu servirate i ovaj kolač.

Potrebni sastojci:

300 g oljuštenog krompira
100 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
300 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
1 kašika (15 g) kakao
2 kašičice ekstrakta ruma

Glazura:

100 gr čokolade
3 kašike ulja

Priprema:

Očistite i isecite krompir kao za pire pa ga isto tako stavite da se skuva. Kuvani krompir procedite i stavite u jednu činiju.

Odmah dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin.

Uzmite gnječilicu za krompir i gnječite zajedno krompir, čokoladu i margarin. Čokolada i margarin će od vreline krompira da se otope i sve će se pretvoriti u čokoladni pire.

Zatim dodajte keks, šećer u prahu, kakao i ekstrakt ruma i sve mešajte zajedno.

Istresite u obložen pleh, ne veći od 30 x 20 cm ili neki kalup.

Otopite čokoladu za glazuru sa uljem, dobro izmešajte pa prelijte i ostavite da se ohladi. Posle samo isecite na štanglice.

Uživajte!

(Kurir)

 

BONUS VIDEO