3 jesenja trenda dekoracije doma: Ove boje su se posebno izdvojile

Kristina LJubisavljević

24. 08. 2024. 000000 16:00

Foto: Shutterstock

Bilo da imate mali prostor ili ste ograničeni budžetom, postoje različiti načini da osvežite svoj prostor bez mnogo vremena ili ulaganja.

3 jesenja trenda kućnog dekora 

Samanta Statis, dizajner enterijera, kaže da ćemo predstojeće jesenje sezone biti u toplim tonovima, šarenim motivima i teksturalnom tekstilu, piše The Spruce.

- Duboko smeđe, izgorele narandžaste, ljubičaste i druge boje stvaraju elegantnu i klasičnu jesenju estetiku koja će odmah podići vaš dom - kaže Statis.

Od čega krenuti?

Ako ste tek počeli da se bavite jesenjim ukrašavanjem i niste potpuno sigurni gde i kako da počnete, Statis preporučuje da ostanete verni ličnom stilu i estetici dizajna. Da biste započeli sa onim kakav izgled želite da kreirate, pokušajte da napravite tablu sa prostorima koje volite da biste znali šta da tražite kada idete u kupovinu dekoracije. Ako volite minimalistički stil, dizajnerka predlaže da se odlučite za komade napravljene od prirodnih materijala, poput drvenih bočnih stolova ili tkanih akcenta.

Minimalistički saveti za jesenje ukrašavanje

Ako ste ljubitelj minimalističkog stila i niste sigurni kako da proslavite jesen bez svih smelih paleta boja koje često dolaze uz to, Statis preporučuje korišćenje prirode kao glavne inspiracije. To može biti cveće na trpezarijskom stolu, drvene bundeve ili samo mekani jastuci u nekoj neutralnoj boji.

BONUS VIDEO