Kako da pravilno sterilišete tegle za zimnicu? Postupak je jednostavan, a važan

Kristina LJubisavljević

21. 08. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstock

Da se hrana ne bi pokavrila, najvažnije je da tegle budu pravilno sterilisane kako štetni mikroorganizmi i bakterije ne dođu u dodir sa onime što ćemo jesti.

Pre sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.

Jedan od lakših načina je da zagrejte rernu na 100 stepeni i poređajte tegle,  ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole. Ispod tegli možete da stavite pak papir.

Ostavite ih u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.

Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.

Dodatni savet:

Čim napunite teglu, stavite poklopac i okrenite je naopako na nekoliko minuta. Na ovaj način će se stvoriti vakuum kako bi zimnica duže trajala.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU