Brz recept za pripremu ribe: Ručak za dane posta (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

21. 08. 2024. 000000 15:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • riba (u receptu pastrmka)
  • soli
  • 4 čena belog luka
  • seckan peršun
  • 2 kašike brašna hlebnog
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica suvog začina

Priprema:

Ribu ocistiti, iseći peraja, malo prosušiti ubrusom, i dobro posoliti.  Onda je poprskati limunovim sokom. U sud sipati oba brašna, papriku i začin i izmešati.

Ribu napuniti seckanim belim lukom i peršunom, pa je malo pričvrstiti čačkalicama.

Dobro je uvaljati u brašno koje smo spremili i pržiti u vrelom ulju. Smanjiti temperaturu, pa je poklopiti.

Kad zarumeni okrenuti. Servirati toplu uz krompir salatu i kriške limuna.