PREMINULA ČUVENA RADIO VODITELJKA U 102. GODINI: Iza sebe je ostavila neizbrisiv trag, a prestala je da radi tek kada je napunila 98

Isidora Čolaković

19. 08. 2024. 000000 14:30

Foto: Printscreen/ Facebook - 3way-fm

Svinton je započela svoju karijeru na radiju u 57. godini života, 1979. godine, i radila je kontinuirano sve do penzionisanja 2020. godine u svojoj 98. godini.

Rođena je 1922. godine u Ontariju, Kanadi, a nakon što se udala za svog supruga Australijanca Aleksandra, preselila se u Vornambul u regionalnom delu Viktorije kasnih 1970-ih godina.

Bila je izrazito veselog karaktera, a započela je svoju dugu karijeru na zajedničkoj radio stanici 3WAY FM 1984. godine, kada je stanica bila poznata kao CREW FM. Radio stanica 3WAY FM ima sedište u Vornambulu.

Mona je bila dugogodišnji voditelj programa lake muzike "Stardust" i "Afternoon Delight" radnim danima. NJeno veselo i energično držanje pomoglo joj je da postane lokalna zvezda u svojoj regionalnoj zajednici.

NJena neiscrpna strast prema poslu učinila ju je jednom od najstarijih voditelja u zemlji pre nego što se povukla 2020. godine.

3WAY FM je odao počast Moni u svojoj izjavi: „Mona ostavlja dugu i bogatu zaostavštinu u istoriji naše stanice, zajedno s mnogim dubokim i značajnim prijateljstvima sa svim članovima našeg tima.

"Počivaj u miru, draga Mona, i hvala ti što si bila vredan saradnik i prijatelj, kako na talasima, tako i van njih, svim članovima i slušaocima našeg radija."

'Zaista je živela punim plućima – a mi na 3WAY FM-u smo joj zahvalni kao jednom od naših osnivača, dugogodišnjoj voditeljki i još mnogo toga.'

Komemoracija održana je u ponedeljak u 10:30 u njenom rodnom gradu. Mona je nadživela svog muža Aleksa i sina Marka.

Iza nje su ostali snaha Gven, kao i nekoliko unuka i praunuka.

(Daily Mail/ Srbijadanas)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU