KLASIK BEZ PREMCA: Američka pita sa jabukama

Kristina Lalić-Spirković

15. 08. 2024. 000000 16:30

Foto: Shutterstosk

Potrebno je:

Za testo:

300 g brašna
 225 g hladnog putera 
100 ml hladne vode
1 kašika šećera
1 kašičica soli 

Za fil:

8 jabuka 
1 šolja šećera
1 kašika soka od limuna
3 kašike gustina ili brašna
1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, puter, vodu, šećer i so.  Rukom zamesite testo. Zatim ga podelite na dva dela. Umotajte u providnu foliju i ostavite dva sata u frižideru. U drugoj posudi pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvijte oklagijom pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte fil preko, iseckajte kockice putera pa preko prebacite drugu polovinu testa. Pecite pitu sa jabukama oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta.

Bon appetit!

(Alo)

 

BONUS VIDEO