Krompir sa pavlakom i sirom zapečen u rerni: Kremast i ukusan recept za ručak (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

14. 08. 2024. 000000 11:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 500 g krompirta
  • suvi začin
  • beli luk u prahu
  • 1 jaje
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 100 ml mleka
  • 100 g sira
  • ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na krugove. 

Dodati malo začina, belog luka i ulja i sve izjednaliti. U činiju razbiti jaje, dodati pavlaku i mleko i na kraju krupno sir i malo ulja. Polako izjednačiti.

Tepsiju premazati, pa poređati krompir, pa preliti sa pavlakom.

Po želji može i rendani kačkavalj. Peći na 220 stepeni C 30 -40 minuta. Prijatno!


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU