Domaće lisnato pecivo sa jabukama i cimetom: Topi se u ustima (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 08. 2024. 000000 10:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • gotovo testo
  • 2 jabuke
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičica cimeta

Priprema:

Testo razviti za pola prsta debljine, pa svako testo podeliti na 4 dela. Jabiukama odstraniti semenke, pa ih iseći na krugove. birajte manje jabuke. 

Izmešati šećer i cimet pa svaki krug uvaljati. Na svaku četvrinu testa staviti krugove jabuka, pa ih zaseći na svakom uglu.

Krajeve svakog ugla prebaciti preko jabuke i pritisnuti u sredunu jabuke. U sredinu stavite po jednu smrznutu višnju.

Premazati po želji žumancetom, pa peći na 220 stepeni C 30 minuta da lepo zarumene. Posuti prah šećerom i služiti tople. Prijatno!