Recept za ćevape na turski način: Pravi su gurmanski

Kristina LJubisavljević

10. 08. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica crvene paprike
  • 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
  • 1 mala kašika praška za pecivo
  • 60 ml mineralne vode
  • 2 kriške suvog hleba
  • 1 veza peršun

Recept za ćevape na turski način:

Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie. Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.

Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO