Brze kiflice sa pavlakom i bez jaja: Nećete moći da im odolite (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

08. 08. 2024. 000000 11:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 

  • 200 ml mleka
  • 200 g kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 20 g kvasca svežeg
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600 g brašna
  • malo brašna za posipanje

Priprema:

Rastopiti kvasac u vrlo malo mlake vode, dodati šećer i jednu kašičicu brašna. Izmešati, pa ostaviti 6 minuta da nadođe i zapeni.

U vanglu sipati kvasac, mlako mleko, pavlaku, ulje i brašno i na kraju soli i umesiti glatko testo.  Ostaviti da odstoji 10 minuta, razviti u krug za pola cm iseći trouglove i uviti.

Ostaviti da "odmore" dok se ugreje rerna na 200 stepeni C, pa smanjiti na 180, pa peći 30 minuta da lepo porumene. Pokriti krpom. Ovakve kiflice možete filovati slanim ili slatkim nadevom.