Recept za ČOKOLADNE ČUPAVCE: Kolač koji se sprema generacijama (VIDEO)
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
Sastojci za glazuru:
- 100 g putera ili margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike šećera
- 150 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake za kuvanje
- 200 gr kokosovog brašna
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca zajedno sa šećerom, solju i vanilin šećerom umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa ponovo sve umutite. U smesu zatim dodajte ulje i mleko, sve sjedinite, pa potom dodajte brašno i prašak za pecivo i umutite mikserom na najmanjoj brzini.
Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa ulijte smesu i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv
U šerpu stavite puter (margarin), mleko, slatku pavlaku, šećer i čokoladu, pa kuvajte na tihoj vatri, dok sos ne postane potpuno sjedinjen i gladak.
Kada je kolač gotov, izvedite ga ih pleha, ostavite malo da se ohladi, pa ga isecite na kocke željene veličine.
Kokosovo brašno sipajte u dublji tanjir. Svaku kocku prvo umočite u čokoladu, pa uvaljajte u kokosovo brašno i ređajte na tanjir.
Ostavite čupavce oko sat vremena u frižideru da se ohlade, a onda ih možete poslužiti.