RUSKI RECEPT ZA MIMOZA SALATU: Kraljica slavske trpeze na drugačiji način
U Srbiji nijedno slavlje ne može da prođe bez ruske ili mimoza salate. One su kraljice svake svečane trpeze, a kako se približava Sveti Jovan, predlažemo vam isprobate i ruski recept za mimoza salatu. Oni umesto šunke koriste sardinu ili tunjevinu, a verujemo da će se gostima dopasti i ova varijanta. Crni luk mariniraju, jer će tako omekšati, a neće biti ni gorak. Takođe, obavezno krompir kuvajte sa ljuskom, mnogo je ukusniji, a ruski kuvari predlažu da povrće pečete u rerni.
Sastojci:
- 3-4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 konzerva sardina
- 4 kuvana jajeta
- 1 crni luk
- 1/2 veze mirođije
- 150 g majoneza
- Za marinadu:
- 1/2 šolje vode
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike sirćeta
Ređajte salatu
Na tacnu stavite obruč, pa poređajte krompir i malo utisnite. Sipajte majonez preko, pa poređajte šargarepu. Sipajte majonez, a onda poređajte sardinu. Preko poređajte i marinirani luk koji ste procedili. Opet premažite majonezom, pa poređajte žumanca (malo ostavite za dekoraciju), a onda i belanca. Ukrasite mirođijom i žumancima (da podseća na mimozu).
(Mondo)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU