TRIK ZA NEGU LICA: Sve što vam je potrebno je jedna namirnica koja košta samo 50 dinara

Isidora Čolaković

13. 08. 2024. 000000 18:30

Foto: Shutterstock

Sjajna i zategnuta koža san je svake žene. Zarad jedrog i lepog izgleda pripadnice lepšeg pola daju velike sume novca, kako na tretmane, tako i na kreme.

Dobra vest je da nega lica ne mora uvek da bude skupa, već svež i negovan izgled možete postići brzo i lako, a sastojak svako od nas ima u frižideru.

Namirnica koju možete da iskoristite u svojoj beauty rutini je krastavac, a evo na koji način najefikasnije deluje.

Krastavac podelite na dva dela, zaledite ga preko noći, pa će vam ujutru za razbuđivanje prijati više nego šoljica kafe.

Započnite masažu lica krastavcem koja će poboljšati cirkulaciju i doprineti svežem izgledu. Smanjuje jutarnju nadutost, izražene pore, crvenilo i podočnjake.

Obraze masirate od unutra ka spolja, ne trljate napred-nazad. Predeo oko očiju masirajte od nosa prema ušima - tu je najtanja koža, stoga pažljivo, može se javiti crvenilo, ali će brzo proći.

Zaleđeni krastavac možete staviti i na kapke, koliko možete da izdržite, budući da zbog hladnoće u prvi mah može da bude neprijatno.

Na kraju utrljajte ostatke, a nakon par minuta možete naneti uobičajenu hidratantnu kremu.

Ovo je jedan od omiljenih beauty trikova za negu lica, posebno zbog činjenice da je pristupačan svačijem budžetu i da su rezultati odmah vidljivi.

(Gloria)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU