PRINC VILIJAM DONEO VAŽNU ODLUKU: Kraljici Kamili se neće dopasti, a tiče se nejne sestre

Isidora Čolaković

30. 07. 2024. 000000 16:30

Foto: Profimedia

Princ od Velsa, Vilijam, više neće plaćati sestru kraljice Kamile iz kraljevskog budžeta nakon dve decenije njenog rada, navodi Telegraph.

Naime, 75-godišnja Anabel Eliot, Kamilina sestra, primala je stotine hiljada dolara proteklih dvadeset godina svoje službe kao dizajner enterijera kraljevske porodice.

Kralj Čarls III, koji je u to vreme bio princ od Velsa, u vreme vladavine Elizabete II, zaposlio je svoju svastiku kao glavnog dizajnera enterijera, nakon njegovog venčanja sa Kamilom 2005. godine.

Ona je od 2005. godine primala godišnji priliv novca, od 25 hiljada do 106 hiljada dolara, kako bi održavala objekte za iznajmljivanje, kao i kancelarije, navodi se.

Najnoviji podaci pokazuju da Eliot nije plaćana tokom 2023. i 2024. godine.

Izvori navode da je se "njen rad na imanju smatra završenim i da su sadašnji radnici dovoljno naučili od nje".

Uprkos drastičnom ukidanju prihoda, kralj i kraljica su unajmili Anabel da nadgleda renoviranja u balmoralskom restoranu i centru za posetioce, koji se otvorio ovog leta. 

Bakingemska palata je potvrdila da će nastaviti da se bavi pojedinim poslovima kada se za to stvori prilika.

Novosti o elimisanju Anabel Eliot stižu u jeku otkrivanja da je Vilijam nod vojvodstva Kornvol dovio 30 miliona dolara, a nasledio ga je kada je njegov otac dospeo na tron, kao i titulu vojvode od Kornvola.

(Glossy)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU