SAVRŠEN LETNJI DORUČAK: Brusketi sa mirisom Italije su pravi užitak

Nataša Tutnjević

31. 07. 2024. 000000 08:00

Photo:Shutterstock

Brusketi kapreze se brzo i lako prave.

Sastojci:


hleb baget

2 čena belog luka
3 kašike maslinovog ulja
čeri paradajz
mladi luk

mocarela sir
bejbi spanać ili rukola

Priprema:
Iseckajte hleb na kriške. Beli luk usitnite i dodajte mu maslinovo ulje, pa time premažite svaku krišku.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje, pa pecite hleb nekoliko minuta.

Paradajz iseckajte na manje komade. Isecite mladi luk na kolutove i dodajte ga u posudu sa paradajzom.

Začinite sve sa dve kašike maslinovog ulja i dodajte začine po želji. Mocarela sir iseckajte. Ako koristite bebi mocarelu, dovoljno je da je presečete napola.

Prepečen hleb filujte povrćem i sirom i po vrhu dodajte bebi spanać. Ili rukolu, ako je više volite.

Informer 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU