Recept za domaću pitu-burek sa mesom: Korak po korak do savšenstva (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

24. 07. 2024. 000000 11:40

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 veći rendan krompir
  • 50 ml ulja
  • suvi začin ili so
  • mleveni biber
  • 2 jaja
  • 500 g tankih kora

Priprema:

Iseckati luk, pa ga propržiti na ulju da dobije slatkastu boju. Ubaciti meso, pa isitniti i pržiti bar 15 minuta. 

Dodati so, po želji začin, mleveni biber, može i malo slatke mlevene paprike. Skloniti sa vatre, pa ubaciti jaja i izmešati.

Prvu koru premazati uljem, pa dodati drugu. I nju premazati, gornji deo uljem, a u donji po dužini staviti 4 kašike nadeva i rasporediti i uviti u tanku rolnicu.

Ređati u podmazan pleh. Može se malo zaseći, pa peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo zarumeni. Seći toplu i služiti uz čašu jogurta. Prijatno!