Kim Kardašijan o borbi sa psorijazom: "Postala sam očajna kada je počela da mi prekriva lice"

Kristina LJubisavljević

16. 07. 2024. 000000 15:30

Foto: Profimedia

Kim Kardašijan je bila veoma zapažena na ovogodišnjoj Met Gali, ali je za nju samo to veče bilo jako stresno. Kako je objasnila voditeljima emisije SHE MD Meri Alis Hejni i dr Thais Aliabadi psorijaza koju ima se u tom trenutku pogoršala. U pitanju je hronična bolest u kojoj imuni sistem postaje preaktivan, što uzrokuje prebrzo razmnožavanje ćelija kože, što dovodi do ljuskavih, upaljenih delova kože. Brojni ljudi pate od ove vrste hronične bolesti, a Kim nikada nije krila da je jedna od njih, pa je mnogima pokušavala da time pruži podršku.

- Postala sam očajna kada je počela da mi prekriva lice, a bilo je mesto jako blizu mog oka, i malo je peklo. Sećam se da sam te večeri imala Met Galu.

Kardašijan je ranije rekla da je dok se pripremala za nastup na Met Gala 2022. – kada je nosila čuvenu haljinu Merilin Monro – doživela je izbijanje ne samo psorijaze, već i psorijaznog artritisa.

- Psorijaza je izbila preko mog tela i dobila sam psorijatični artritis, tako da nisam mogla da pomeram ruke - rekla je za Allure.

BONUS VIDEO