Kako se pravi DOMAĆI SLADOLED OD LUBENICE? Evo šta vam je sve potrebno
16. 07. 2024. 000000 20:30
Sastojci:
- 150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
- 125 g šećera
- 3/4 kašičice soli
- 390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
- 60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 60 ml slatke pavlake
- 1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
- seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras
Recept za domaći sladoled od lubenice:
Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.
Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU