Kako se pravi DOMAĆI SLADOLED OD LUBENICE? Evo šta vam je sve potrebno

Kristina LJubisavljević

16. 07. 2024. 000000 20:30

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
  • 125 g šećera
  • 3/4 kašičice soli
  • 390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
  • 60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 60 ml slatke pavlake
  • 1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
  • seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras

Recept za domaći sladoled od lubenice:

Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.

Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU