LOVAČKE ŠNICLE: Gala ručak za sve koji znaju da uživaju u zalogaju (VIDEO)

Kristina Lalić-Spirković

13. 07. 2024. 000000 14:30

Foto: Printskrin/Youtube

Potrebno je:

  • 4 šnicle svinjske...juneće
  • malo brašna
  • 1 kesica mariniranih pečurki 
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike crnog vina
  • 1 kašičica origana
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, po ukusu ulje

Priprema:
Šnicle iseći tanje, ne treba lupati. U činiju sipati maslinovo ulje, dodati izdrobljena 2 bela luka, vino, origano, seckan ruzmarin, i na kraju so biber po ukusu. Izmešati dobro. 
 Uvaljati u marinadu i  pokriti folijom. 

Ostaviti 2 sata u frižideru. Svaku šniclu uvaljati u brašno. Pržiti u tinjagu u malo ulja u sopstvenom soku na tihoj vati bar 30 minuta, Zapeći sa obe strane. 

Izvaditi u tanjir, a u tiganj staviti pečurke pa ih kratko propržiti i tu dodati 2 čena belog luka, Ubaciti pavlaku i 2-3 kašike vode izmešati i kad provri skloniti. Preliti šnicle i tople servirati.