LOVAČKE ŠNICLE: Gala ručak za sve koji znaju da uživaju u zalogaju (VIDEO)
13. 07. 2024. 000000 14:30
Potrebno je:
- 4 šnicle svinjske...juneće
- malo brašna
- 1 kesica mariniranih pečurki
- 2 kašike kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- 3 kašike crnog vina
- 1 kašičica origana
- 1 grančica ruzmarina
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber, po ukusu ulje
Priprema:
Šnicle iseći tanje, ne treba lupati. U činiju sipati maslinovo ulje, dodati izdrobljena 2 bela luka, vino, origano, seckan ruzmarin, i na kraju so biber po ukusu. Izmešati dobro.
Uvaljati u marinadu i pokriti folijom.
Ostaviti 2 sata u frižideru. Svaku šniclu uvaljati u brašno. Pržiti u tinjagu u malo ulja u sopstvenom soku na tihoj vati bar 30 minuta, Zapeći sa obe strane.
Izvaditi u tanjir, a u tiganj staviti pečurke pa ih kratko propržiti i tu dodati 2 čena belog luka, Ubaciti pavlaku i 2-3 kašike vode izmešati i kad provri skloniti. Preliti šnicle i tople servirati.