KAFANSKI RECEPT ZA TELEĆU ČORBU: Ukućani će je prosto obožavati, pa čak i najmlađi, puca od vitamina, a PRIPREMA JE NIKAD LAKŠA

Nataša Tutnjević

13. 07. 2024. 000000 16:00

Photo:Shutterstock

U vrelim letnjim danima je pravo okrepljenje, a mi vam u nastavku donosimo kafanski recept za najukusniju čorbu.

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
1 glavica crnog luka
1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
1 koren celera
2 krompira
1 dl ulja
2 kašike brašna
2 dl kisele pavlake
1 žumance
so
biber
lorber
malo peršunovog lista


Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom. Uz teleću čorbicu idealan prilog je dobra šopska salata.

Kurir 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU